Gästförfattare: Chris Slavik, arbetsgruppen Delta Kanada

Om du är som jag älskar du att filma och göra videor av dina Airsoft-äventyr. Vanligtvis använder jag en actionkamera på 40 $ monterad på min hjälm och det gör jobbet bra. Mitt intresse för natt-airsoft-äventyr har också ökat, och tyvärr kan min actionkamera inte filma i mörkret så väl.

Jag hade tre alternativ att filma på natten ...

 1. Film med en ficklampa, men då skulle jag "den killen" tända upp AO!
 2. Invester i en analog nattsynenhet och skaffa sedan en kamera som monteras på den. Just nu är det ekonomiskt utom räckhåll och eftersom jag ofta reser till evenemang över hela Nordamerika kanske jag får problem med ITAR. Jag har inte heller sett tillräckligt bra video från dessa enheter ännu.
 3. Investera i en actionkamera utformad för att filma i mörkret, även kallad digital nattvision. Det finns inte många på marknaden, men den som sticker ut över resten, den som inte regleras av ITAR och den jag har råd med, är SIONYX Aurora och det är den jag började använda.

sionyx-aurora-nightvision-airsoft

Att hålla fast vid denna actionkamera och alla mina airsoft-grejer var nästan omöjligt och det tog inte lång tid innan jag fick lite hjälp att montera Aurora på min hjälm, som hur en PVS 14 skulle monteras. Jag kunde titta igenom kameran nu och spela in det jag ser på natten medan jag håller händerna fria.

Videorna var också coola! En ljus purpurfärgad färg över vissa funktioner, röda killljus kan lätt ses, infraröda lasrar, röda och gröna lasrar, någon som vinkar med en röd killtrag, detaljerna på en Humvee, mönstret på din MultiCam Arid-kläder, satelliterna passerar över huvudet, orden på en byggnad, alla sett mitt på natten. Det som också är coolt är heads-up-skärmen som visar en riktning, riktning, rutnätkoordinater och status. Nästan som ett videospel HUD!

sionyx-aurora-nattvision

sionyx-aurora-nightvision-airsoft-humvee

sionyx-aurora-nightvision-airsoft

Det var enkelt att ställa in kameran på min hjälm. Titta bara på vilken natthjälminställning som helst och du är cirka 85% där. Här är vad du behöver.

sionyx-aurora-nightvision-airsoft-hjälmmontering

 • Hjälm med hölje
 • adapter
 • Montera
 • Snodd
 • Batteri
 • Batteri påse
 • Motviktsvikter

Smakämnen SIONYX Aurora har många alternativ för att få den bästa videon som möjligt medan du använder den som en handhållen enhet. Alternativ som bildstabilisering för dem av oss med skakiga händer eller om vi vill ha högre bildhastigheter för långsamma effekter, har det också. Tyvärr, när du använder den som en handsfree-enhet, monterad på hjälmen och använder den för att filma video och navigera med, tar alla dessa inställningar tid för processorn att kompilera och visa på en liten skärm. Det är en liten fördröjning som inträffar, och det är detta vi kallar latens.

Vi kan hantera inställningarna före och efterbehandling för att göra databehandlingen snabbare och för att minska latensen. Här är bara några inställningar som tar mycket behandlingstid.

 • Bildstabilisering
 • High Definition
 • Höga bildräntor
 • Hög Upplösning

sionyx-aurora-nightvision-airsoft

Jag använder sökaren på en digitalkamera för att navigera med och inställningarna ensamma hjälper till att minska men inte lösa latensproblemet. Jag kände mig fortfarande lite yr och hade fortfarande inte färdigheterna att navigera ensam med monokular. Människor som använder traditionell, analog nattvisionsutrustning (NVG) kommer att förstå att det kan vara svårt att försöka flytta snabbt och tyst med NVG. Det finns många färdigheter som måste läras för att bli effektiva med NVG-enheter. Att lära sig dessa färdigheter gör det också möjligt för SIONYX Aurora-användare att också kompensera för latensen och bli en bättre videograf.

 • Att gå långsammare (långsamt går snabbt!),
 • Upptäcka potentiella faror eller hinder i fjärran tidigare,
 • Att inte behöva vara orolig för att titta ner för att se vad som ligger under dina fötter eller titta upp och stirra,
 • Att inte behöva ständigt justera ditt fokus.

Efter att ha använt SIONYX Aurora i den här konfigurationen, i över ett år och i otaliga nattuppdrag, märker jag inte latensen längre. Jag kör mina inställningar som jag gillar, och jag försöker hjälpa andra att få sina kameror installerade initialt via SIONYX Airsoft User Group Facebook-sida.

Bara några råd för dig innan du filmar din nästa video med SIONYX Aurora. Bli mer uppmärksam på din miljö kommer att vara nyckeln till att skapa en fantastisk video. Att flytta långsamt och stadigt kommer också att göra videon bättre och kommer att hålla den återstående latensen obemärkt, och kom ihåg att klicka på inspelningsknappen när det är dags att kasta ner några bbs.

Utforska hela SIONYX Aurora nattvisionskamera rada upp.

sionyx-aurora-nightvision-irlaser

Senaste Berättelser

Detta avsnitt innehåller för närvarande inget innehåll. Lägg till innehåll i det här avsnittet med sidofältet.